maaike_website
Sinds 1997 ben ik freelance journalist en redacteur. Inmiddels werk ik ook als projectleider, trainer en onderwijsbegeleider op het gebied van freelance journalistiek en het maken van tijdschriften voor het Centrum voor Communicatie en Journalistiek, de Hogeschool van Utrecht en SCW.

Als freelance journalist heb ik de afgelopen jaren voor talloze bladen en kranten (o.a. de Volkskrant, NRC, nrc.next, Adformatie, De Journalist, Blaadje, Bulletin Cultuur & School) geschreven. Mijn journalistiek inhoudelijke expertise ligt op het gebied van tijdschriften en cultuureducatie.

Die ervaring vormt ook de basis van de cursussen en trainingen rond (freelance) journalistiek en journalistieke vaardigheden die ik verzorg voor onder meer CCJ.

Naast dit alles heb ik mezelf het afgelopen jaar meer toegelegd op het coördineren en leiden van projecten, zo heb ik ruim een half jaar als interim-hoofdredacteur voor Bulletin Cultuur&School gewerkt.

Ook ben ik ook nauw betrokken bij de redactie, ontwikkeling en projectleiding van een groot aantal (digitale) onderwijsmethoden voor het Groen-onderwijs en Handel en Economie voor onder meer Het Ontwikkelcentrum en PAT.

Kernwoorden die bij mij passen zijn betrouwbaarheid, toewijding, meedenken en een getting things done mentaliteit.