pasfoto
Ik was ooit docent Nederlands (sinds 1995) op ROC Midden Nederland. Daar heb ik aanvankelijk actief deelgenomen aan allerlei interne ict- en innovatieprojecten, waaronder de implementatie van Blackboard en het ontwikkelen van digitaal lesmateriaal. Focus daarin ligt op mediatoepassingen en digitale didactiek

Sinds 204 ben ik actief als freelance trainer, ontwikkelaar en projectleider en begeleid ik projecten waarbij die praktijkkennis op het gebied ict, innovatie en didactiek andere docenten van dienst zijn. Als adviseur op het gebied van educatieve technologie heb ik een scherp oog voor de onderwijskundige mogelijkheden van technologie en voor de praktische realisatie van zaken. Een frisse blik op wat er is en wat er kan en het vinden van de minder voor de hand liggende, maar wel erg effectieve oplossingen is wat mij kenmerkt. Ik ken mijn weg in verschillende ELO's en zie het als een leuke uitdaging om meer uit een ELO te halen dan men dacht dat er in zat.

Helikon is sinds dag 1 een Mac-based bedrijf geweest. Een aantal van de (redelijke Mac-specifieke) ontwikkelopdrachten die ik heb gedaan, hebben Apple doen besluiten dat ik me Apple Distinguished Educator mag noemen. Bijgevolg kan ik scholen of teams die interesse hebben in het inzetten van Apple hard- en software begeleiden met officiële ondersteuning van Apple. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat we bij Helikon geen Windows 'doen'.

Daarnaast schrijf ik het Helikon weblog vol.