Helikon is in de Griekse mythologie de plek waar de muzen verzamelden om zich te wijden aan de kunsten. Het is de geboorteplek van inspiratie, creativiteit en innovatie.

Sinds 1997 ben ik freelance journalist en redacteur. Inmiddels werk ik ook als projectleider, trainer en onderwijsbegeleider op het gebied van freelance journalistiek en het maken van tijdschriften voor het Centrum voor Communicatie en Journalistiek, de Hogeschool van Utrecht en SCW.

Als freelance journalist heb ik de afgelopen jaren voor talloze bladen en kranten (o.a. de Volkskrant, NRC, nrc.next, Adformatie, De Journalist, Blaadje, Bulletin Cultuur & School, Tijdschrift voor Orthomoleculaire Geneeskunde) geschreven. Mijn journalistiek inhoudelijke expertise ligt op het gebied van tijdschriften en cultuureducatie.

Die ervaring vormt ook de basis van de cursussen en trainingen rond (freelance) journalistiek en journalistieke vaardigheden die ik verzorg voor onder meer CCJ.
Ook ben ik ook nauw betrokken bij de redactie, ontwikkeling en projectleiding van een groot aantal (digitale) onderwijsmethoden.