// Over …
Fons van den Berg

Fons van den Berg

Helikon = Fons van den Berg. Althans, voor zover het het weblog betreft.

Na een tiental jaren als docent Nederlands voor de klas te hebben gestaan en allerhande onderwijs-en-ict-projecten te hebben gedaan, ben ik in 2005 (naast mijn leswerk) begonnen als freelance trainer en consultant op het gebied van onderwijsinnovatie en ict. In 2006 is Helikon journalistieke producten (het bedrijfje van mijn partner) omgedoopt in Helikon redactie.training.advies en is het een tweemanszaak geworden. Helikon is dus niet alleen een weblog. Helikon is een bedrijf, een bureau, een studio …

Maar het is niet van mij, het is namelijk (weer) van mijn partner Maaike Severijnen. De werkzaamheden waarmee we scholen of creatieve en inspirerende manier bijstaan in het maken van leuk, creatief en innovatief onderwijs hebben we in 2011 ondergebracht in een nieuw bedrijf: See Genius.Daarmee richten we ons heel specifiek op het trainen en begeleiden van docenten, scholen, instellingen die Apple technologie (zowel hard- als software)  op een zinvolle manier in het onderwijs willen inzetten .

Het weblog is een beetje een spin off van mijn ‘echte’ activiteiten, maar het geeft aardig weer wat mij (onder zeer veel meer) bezig houdt. Met het Helikonblog wil ik aan mijn activiteiten nog een kleine dimensie toevoegen door de ontwikkelingen in de wereld van de educatieve technologie te bekijken door de bril van een Mac-docent.

Sinds februari 2007 mag ik me Apple Distinguished Educator noemen. Een mooie erkenning voor mijn Mac-based onderwijsondernemen. En een goed ‘uitgangspunt’ voor dit blog, vind ik.

Geïnspireerd geraakt door dit blog? Wil je ook meer halen uit de educatieve technologie op je school? Overweeg dan eens om jezelf en je collega’s een workshop of training van Helikon redactie.training.advies te laten volgen.

Fons van den Berg

alt textalt textView Fons van den Berg's profile on LinkedIn

Translate

Categories

Hergebruik