// dit blog is verhuisd - lees verder op www.seegenius.nl/crazyones

Asides

Studiekit web?

Er zitten nog meer methodes in een App aan te komen … of in een web … of een Wapp. Ik ben het even kwijt. In elk geval was het al wel duidelijk dat Wolters Noordhoff druk bezig is met het doorontwikkelen van Boekenlezer (en dat is wel nodig ook) tot Studiekit. Studiekit bestaat nog niet officieel maar twittert er wel al rustig op los. Over de schouder van een tester heb ik een keertje mee staan kijken en Studiekit doet een heel eind wat Schooltas belooft. Dat is misschien een beetje flauw (want de App werkt namelijk prima) maar lijkt vooralsnog weinig meer te zijn dan YATBAPA (Yet Another Text Book As PDF App). Dat is blijkbaar een stadium waar uitgevers in hun ontwikkeling doorheen moeten.

Als je dat interessant vindt (en veel scholen en docenten vinden dat) dan is er wellicht een verstopt nieuwtje. Op de website van Studiekit ontdekte ik namelijk iets dat Studiekit een inhaalslag kan gaan laten maken ten aan zien van Schooltas. In een blogpost staat, een beetje een passant dat er de inmiddels bekende App gelanceerd gaat worden deze zomer. Maar ook: Schooljaar 2012/13 volledig aanbod voor klas 1, 2 en 3 vmbo, havo, vwo.Vanaf augustus 2012 de app Studiekit, voor Apple in de AppStore, en voor Android in webbased versie. 

Die laatste bijzin maakt het interessant Want als Studiekit webbased voor Android, wordt ‘ie dat in potentie ook voor Mac OS X en Windows. En dat is, net als in het geval van Schooltas web, een stapje op weg naar traditionele content op de laptop.

Discussion

One comment for “Studiekit web?”

alt textalt textView Fons van den Berg's profile on LinkedIn

Translate

Categories

Hergebruik