// dit blog is verhuisd - lees verder op www.seegenius.nl/crazyones

Asides

MacMate – voor wie niet zonder MobileMe kan

Eigenlijk weer een ‘Dag …, hallo …’-verhaal. Deze keer voor mensen die de aanstaande afsluiting van de diensten van MobileMe onverteerbaar vinden. Apple kan dan wel vinden dat iCloud de perfecte oplossing is, maar wie op zijn MoblieMe-account zorgvuldig samengestelde fotogalerieën heeft of allemaal leuke iWebsites voor zijn lessen heeft gemaakt, die heeft natuurlijk geen moer aan dat hele iCloud.

MacMate belooft echter een nagenoeg volwaardige MobileMe-vervanger te zijn en biedt webhosting, online opslag en e-mail. Voor £59 (tijdelijke aanbieding, normaal kost de dienst £79) krijg je 10GB opslag en 3 e-mailaccounts. Die kun je (uiteraard tegen betaling) helemaal upgraden tot 100GB opslag en onbeperkte e-mailaccounts. Daarnaast biedt MacMate nog een aantal extra’s die onder MobileMe niet beschikbaar waren. Als je nu al enthousiast bent: als je nu bestelt krijg je ook nog eens 3 maanden gratis.

Maar het is niet alleen maar hosanna. Want in de kleine lettertjes valt toch echt te lezen dat een aantal MobileMe-specifieke diensten voor (met name) iWeb niet werken. Zo werken de comments op de blogpagina’s in je iWebsite niet en ook de ingebouwde widgets doen het (op de HTML_widget na) niet. Toch iets om rekening mee te houden.

Discussion

One comment for “MacMate – voor wie niet zonder MobileMe kan”

  • http://www.deskman.nl/ Olof Fredrikze

    Eerst maar eens even zien wat Apple op het WWDC aan de iCloud-functionaliteit toevoegt. Hoewel ik iWeb daar niet snel bij zie zitten…

alt textalt textView Fons van den Berg's profile on LinkedIn

Translate

Categories

Hergebruik