// dit blog is verhuisd - lees verder op www.seegenius.nl/crazyones

1:1

AirPlay op je VGA-projector

Een van de mooiste dingen aan het hebben van een iPad als leraar is dat je via AirPlay vanuit willekeurig welke plek in je lokaal je scherm aan de klas kan laten zien … als je tenminste een Apple tv hebt. En daar heb je weer een projector met een HDMI-aansluiting voor nodig. Of iets als Reflection App, maar daar heb je weer een Mac voor nodig.

Nu zou je natuurlijk kunnen stoppen met het kopen van digiborden en ‘gewoon’ grote TV’s kunnen aanschaffen (stukken goedkoper). En veel van de huidige modellen projectoren en veel van de touch screens hebben vaak zo’n HDMI-aanlsuiting. Maar heel veel scholen hebben ladingen projectoren, los of bij hun digibord die het nog prima doen maar die niet verder komen dan een VGA-aansluiting. Als je daar dus een Apple tv op aan wilt sluiten dan kan dat niet. Of beter gezegd, dat kon niet.

Met de ATV Pro van Kanex is dat probleem een heel eind uit de wereld. De ATV Pro is een hele compacte HDMI naar VGA Converter met audio-ondersteuning. Het is een klein kastje dat veel weg heeft van de Apple TV. Je sluit het aan de ene kant via een korte HDMI-kable aan op je Apple TV en aan de andere kant op de VGA-kabel van je projector. Een eventuele audio-kable van je digibord gaat ook in de ATV Pro zodat ook audio van je iPad gestreamd wordt. Dat is alles wat je moet doen, geen apps, geen drivers, zelfs niet aansluiten op een stopcontact.


Voor €59 heb je een ideale compagnon voor je Apple tv en de iPads in je school. Daarmee is de ATV Pro een stuk voordeliger dan andere converters. Deze gaat voortaan mee op reis.

Discussion

5 comments for “AirPlay op je VGA-projector”

 • http://twitter.com/PlanetenPaultje PlanetenPaultje

  Hoi Fons, geeft de ATV Pro materiaal door dat van DRM voorzien is? De converter van HP doet dat in ieder geval niet.

 • http://twitter.com/PlanetenPaultje PlanetenPaultje

  Ah, even spitten en blijkt dat het inderdaad DRM materiaal doorgeeft ;-)

  • http://www.seegenius.nl/ Fons van den Berg

   Ik was het al voor je aan het uitzoeken en was tot dezelfde ontdekking gekomen.
   Sowieso mal dat een converter spullen voor je gaat filteren.

 • Mvdschaal

  Heb je ‘m al (getest)?

  • http://www.seegenius.nl/ Fons van den Berg

   Nog niet, hij is nog niet binnen. Laat het je weten als ik ‘m heb getest.

alt textalt textView Fons van den Berg's profile on LinkedIn

Translate

Categories

Hergebruik