// dit blog is verhuisd - lees verder op www.seegenius.nl/crazyones

App

SecondBar – menubalk op je tweede scherm

Even mijn drukke dag op Studio See Genius onderbroken voor een klein blogje over een tooltje dat het werken op kantoor voor mij stuken veraangenaamt. Dit is de situatie: Thuis koppel ik mijn 15″ MacBook Pro altijd aan een 22″ monitor, op die manier heb ik een lekker groot werkblad. Ik heb synchrone weergave uit staan zodat mijn tweede monitor een verlengde (of beter: een verbreding) van het bureaublad van mijn MacBook is. Zo heb ik een heerlijk grote screen real estate.

Keerzijde is echter dat als ik op het externe scherm werk, dat ik dan ‘terug’ moet naar het scherm van de MacBook als ik een menu-item nodig heb. Niet handig. Nu is de menubalk vrij eenvoudig over te hevelen naar de externe monitor, maar dat is niet heel handig. Wat je eigenlijk wilt, is dat ook op de tweede monitor een menubalk beschikbaar is. Dat zit niet in Mac OS X ingebouwd dus wat doe je dan? Dan hoop je dat er een slimme ontwikkelaar is die daar een oplossing voor maakt.

En die is er. Met SecondBar krijg je op het tweede scherm ook gewoon een menubalk. Eventuele menu-extra’s die je hebt geïnstalleerd komen niet mee, maar alle menu items van de actieve app doen het net zoals in het primaire menu. Scheelt dus een heleboel heen-en-weer-gemuis tussen schermen.

SecondBar werkt prima met Mac OS X10.6 en 10.7 en is gratis te downloaden.

Discussion

One comment for “SecondBar – menubalk op je tweede scherm”

  • http://www.macmickey.wordpress.com Michael Weijenberg

    Oooh! Dat is een handige tip! Ik werk nog wel eens met extra scherm aan de iMac of met een MacBook. Heerlijk tooltje, toffe tip!

alt textalt textView Fons van den Berg's profile on LinkedIn

Translate

Categories

Hergebruik