// dit blog is verhuisd - lees verder op www.seegenius.nl/crazyones

Innovatie

Challenge Based Learning in de praktijk

Begin mei was het European ADE Institute. Je zou het de startconferentie kunnen noemen van de Europese ADE Class of 2011 kunnen noemen. En om daar nu heel uitgebreid over te schrijven is natuurlijk behoorlijk mosterd na de maaltijd. Je had er bovendien bij geweest moeten zijn (maar die kans heb je pas weer in 2013). Een ding wil ik er toch even uit lichten.

Een van de programma-onderdelen ging over Challenge Based Learning. Daar heb ik eerder enthousiast over geschreven en gepresenteerd op conferenties, ook over dat ik dat zo graag eens in Nederland in de praktijk zou willen brengen. Dat lijkt komend schooljaar ook te gaan gebeuren. Maar goed, tijdens de sessie over Challenge Based Learning op het ADE Institue werd een afsluitend filmpje vertoond van een CBL-project op de Ringwood North Primary School uit Melbourne, Australië. De ruim honderd aanwezigen, allemaal gepassioneerde en doorgaans creatieve (en tijdens de conferentie bovendien zeer luidruchtige) educators vielen bij het kijken naar onderstaande video helemaal stil. Brokken in keel, tranen in ogen. Want het laat op een prachtige manier zijn wat authentiek en betekenisvol leerlinggericht leren is. Genoeg geschreven nu. Kijken!

Challenge Based Learning – Resilience from ABrice on Vimeo.

Discussion

One comment for “Challenge Based Learning in de praktijk”

 • http://applesforkids.org Adam Brice

  Wow!

  Thanks for the fantastic write up and kind words. I wasn’t aware that movie was going to be shown at the ADE Institute in Europe, and have been very honored and humbled to know that it was. To hear of the impact the film had on the audience, and the fact our students are having a real impact globally is quite amazing.

  Thanks again for your support. I look forward to sharing many more of these experience in the future.

  Regards

  Adam

alt textalt textView Fons van den Berg's profile on LinkedIn

Translate

Categories

Hergebruik