// dit blog is verhuisd - lees verder op www.seegenius.nl/crazyones

Innovatie

1:1 met iPads op het Hondsrugcollege

Het heeft onder meer de Volkskrant en NU.nl gehaald want blijkbaar is het nogal een ding: het Hondsrug College in Emmen heeft bekend gemaakt vanaf komend schooljaar leerlingen een iPad als leermiddel te laten gebruiken. Het Hondsrug College is niet de eerste school in Nederland die iets met iPads doet, maar wel de eerste die het structureel en op (termijn) schoolbreed als primair leermiddel gaat inzetten. 1:1-onderwijs met MacBooks kennen we inmiddels wel in Nederland, maar met iPads, dat is echt iets nieuws.

Rector Kees Versteeg heeft een goed plan dat gelukkig wat breder en dieper gaat dan het citaat in het persbericht doet vermoeden. Dankzij de iPad kan een leraar per leerling het niveau en de leerstijl in de gaten houden. Zo kan er gekeken worden of een leerling extra ondersteuning nodig heeft of juist toe is aan extra lesmateriaal.

Het is heel interessant wat er precies gaat gebeuren op deze school, want werken met iPads is natuurlijk wel andere koek dan werken met een laptop, zelfs al hebben de leerlingen straks de beschikking over een iPad 2.

Discussion

One comment for “1:1 met iPads op het Hondsrugcollege”

  • Bas Arbouw

    Ben benieuwd, ook naar hun visie/beleid dat aan de keuze vooraf gegaan is! Ook ben ik erg nieuwsgierig naar hun leermiddelen en DLO waarbinnen de iPad gaat functioneren. Ik hoop dat Helikon ons op de hoogte houdt :)

alt textalt textView Fons van den Berg's profile on LinkedIn

Translate

Categories

Hergebruik