// dit blog is verhuisd - lees verder op www.seegenius.nl/crazyones

Asides

MuseScore – gratis muzieknotatiesoftware

Wie aan gedegen muziekonderwijs doet op school gebruikt daar (zo heb ik me laten vertellen) doorgaans muzieknotatiesoftware voor. Dé softwarepakketen om dat mee te doen is Sibelius … of misschien wáren dat Sibelius en Finale. Ik van verschillende muziekdocenten gehoord dat Sibelius eigenlijk de MS Word van de muzieksoftware is: goed, maar er zitten veel te veel features in voor de gemiddelde gebruiker. En de prijs is daar dan ook naar.

MuseScore werpt zich op als alternatief en heeft als bonus dat het helemaal gratis is. Net als de betaalde tegenhangers is MuseScore platformonafhankelijk (handig) en heeft het een zogeheten plugin-arcihtectuur waardoor het mogelijk is extra functionaliteit toe te voegen.

MuseScore is a free cross-platform WYSIWYG music notation program, that offers a cost-effective alternative to professional programs such as Sibelius and Finale. You can print beautifully engraved sheet music or save it as PDF or MIDI file.

Meer info én de gratis download vind je hier.

Discussion

No comments for “MuseScore – gratis muzieknotatiesoftware”

alt textalt textView Fons van den Berg's profile on LinkedIn

Translate

Categories

Hergebruik