// dit blog is verhuisd - lees verder op www.seegenius.nl/crazyones

EduTech

OU en TU Delft debuteren op iTunes U

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar met ingang van 2 februari stellen voor het eerst ook Nederlandse onderwijsinstellingen colleges beschikbaar aan iedereen via iTunes U. De Open Universiteit (iTunes link) en de TU Delft (iTunes link) hebben de primeur en mogen zich zo scharen in een traditie met illustere voorgangers als Harvard, Oxford, MIT, Stanford en vele, vele anderen.

De Automatiseringsgids weet er het fijne van:

De TU Delft begint met het aanbieden van colleges over Civil Engineering & Water, Architecture, Electrical Engineering en Aerospace Engineering. De Open Universiteit levert materiaal van alle studierichtingen: psychologie, rechtsgeleerderheid, informatica, bedrijfskunde, milieu-natuurwetenschappen, onderwijskunde en algemene cultuurwetenschappen.

De nieuwe service is niet alleen bedoeld voor studenten die de colleges fysiek niet kunnen bijwonen. Ook voor degenen die wel aanwezig waren, is het een voordeel als ze een college later nog eens rustig kunnen bekijken. Tijdens het college zelf kunnen ze zich dan concentreren op wat er wordt gezegd en hoeven ze niet druk mee te schrijven, aldus Paul Rullmann van de TU Delft. Het materiaal is toegankelijk voor alle geïnteresseerden, niet alleen voor ingeschreven studenten.

Wat de TU Delft betreft is dit nog maar het begin. De universiteit wil toe naar een systeem waarbij alle colleges automatisch worden opgenomen en direct op iTunes U geplaatst. De Open Universiteit is van plan in de toekomst meer materiaal, bijvoorbeeld opdrachten aan studenten, te verspreiden via podcasts en vodcasts.

Een mooi begin met twee mooie instellingen. Persoonlijk hoop ik dat we ook snel Nederlandse content in de k-12 en Beyond Campus secties van iTunes U zullen zien.

Update: Links naar de iTunespagina’s van beide instellingen toegevoegd.

Discussion

One comment for “OU en TU Delft debuteren op iTunes U”

alt textalt textView Fons van den Berg's profile on LinkedIn

Translate

Categories

Hergebruik