// dit blog is verhuisd - lees verder op www.seegenius.nl/crazyones

EduTech

100 miljoen downloads van iTunes U

iTunes U blijkt van alle onderdelen van het iTunes ecosysteem van het soort strong and silent te zijn. Hoewel de commerciële kant van de iTunes Store vaak de meeste aandacht trekt, blijkt iTunes U het ook verschrikkelijk goed te doen. Er zijn inmiddels maar liefst 100 miljoen downloads gedaan vanuit iTunes U en dat is toch behoorlijk indrukwekkend.

Voor als je het nog niet wist: iTunes U is het platform voor gratis onderwijscontent die wordt verzorgd door een groot aantal vermaarde onderwijsinstellingen (Princeton University, UCLA, Harvard University, MIT, Oxford, Cambridge, Duke, en Yale University). Opmerkelijk is dat met name het aanbod van de Engelse Open University erg populair blijkt te zijn. Daarnaast is er in het onderdeel Beyond Campus een prachtige verzameling gratis en open bronnen die worden aangeboden door musea en maatschappelijke instellingen (waaronder de Library of Congres, Chateau de Versailles, Edutopia, Victoria & Albert Museum en het US Holocaust Memorial Museum). Daarnaast is er nog een bescheiden aanbod aan materiaal dat zich richt op de K-12 (wat wij PO en VO noemen). Alles bij elkaar een breed, prachtig en blijkbaar geliefd aanbod van onderwijsbronnen en -materiaal.

Dit behoorlijke succes van iTunes U zal niet in de laatste plaats te danken zijn aan het feit dat het materiaal niet alleen maar toegankelijk via iTunes op je computer, maar ook zit ‘ingebouwd, in de iPhone en iPod touch. Daarmee is een prachtige en hoogwaardige verzameling aan open educational resources op een eenvoudige manier op een mobiel platform te ontsluiten. En dat wordt dus, gezien de meer dan 100 miljoen downloads, op behoorlijk forse schaal gedaan. Het lijkt erop dat leren via de combinatie iTunes – iPhone / iPod touch voor veel mensen een aantrekkelijke optie is.

Bron: TUAW

Discussion

One comment for “100 miljoen downloads van iTunes U”

alt textalt textView Fons van den Berg's profile on LinkedIn

Translate

Categories

Hergebruik