// dit blog is verhuisd - lees verder op www.seegenius.nl/crazyones

Asides

Smeken voor een laptopklas

Of beter gezegd: twee klasjes. Het leuke nieuws in de Stentor van vandaag is dat twee brugklassen van de Capellenborg in Wijhe hebben sinds deze week de beschikking over een persoonlijk MacBook. Overigens wordt niet alleen op die afdeling van de Scholengemeenschap Van der Capellen een dergelijk experiment gedraaid. Kinderen hebben gesmeekt om in de laptopklas te mogen.

De Stentor schrijft:

Iedere leerling zijn eigen superlaptop in het kader van een pilot om te kijken of in het ‘nieuwe leren’ schoolboeken in de verre toekomst afgeschaft kunnen worden. […] De school heeft de computers aangeschaft en heeft gekozen voor Apple’s omdat deze computers zeer geschikt zijn om intensief te gebruiken. De leerlingen krijgen de laptops in bruikleen en moeten zich houden aan de procedure die hierbij hoort. In deze pilot blijven de oude vertrouwde schoolboeken gehandhaafd.

Zo zie je maar. Het is als school helemaal niet moeilijk om voor een Mac te kiezen.

Discussion

2 comments for “Smeken voor een laptopklas”

 • http://www.mediagenius.nl Ruud Spelbos

  ik vind het jammer dat in deze pilot de oude schoolboeken blijven gehandhaafd. Durf met b.v. enkele vakken de uitdaging aan. Er is echt veel mer te vionden op het net dan leerkrachten denken. Denk ook internationaal enz. enz. Ik zou de3ze uitdaging ook aan willen gaan op de basisschool waar ik nu zelf werkzaam ben. Durft Apple deze uitdaging aan?

  MediaGenius/Ruud Spelbosoriental

  • http://www.helikon.nl Fons

   Dat oude schoolboeken gebruikt worden is inderdaad jammer, maar gezien de pilot wel voor de hand liggend.
   Ik benieuwd of educatieve uitgevers gaan reageren op de beweging naar laptoponderwijs. Daar kunnen boeken nog een belangrijke rol in spelen, maar wel anders dan tot nu toe … denk ik.

alt textalt textView Fons van den Berg's profile on LinkedIn

Translate

Categories

Hergebruik