// dit blog is verhuisd - lees verder op www.seegenius.nl/crazyones

EduTech

Levelator – goocheltruc voor podcasters

Ken je dat, dat je een podcast maakt die is samengesteld uit opnames van verschillende bronnen: een Skype-interview, een opname met een iPodmic en/of een opname in Garageband via de ingebouwde mic van je MacBook? Het jammere is alleen dat die opnames vaak allemaal net even anders klinken. Zou het niet mooi zijn als er software was die al die opnames nagenoeg identiek laat klinken? Levelator claimt die goocheltruc in huis te hebben. Het enige wat je hoeft te doen is een audiobestand (er worden heel wat formaten ondersteund) op het venster van Levelator te slepen en het appje doet razendsnel z’n enige trucje. Een snelle test geeft de indruk dat Levelator inderdaad doet wat het belooft. Ik dacht nog even aan een vroege 1 aprilgrap, maar het laat wat ‘dozerig’ klinkende opnames echt een stuk helderder en uniformer klinken. En dat doet het nog gratis ook!?

Goeie tip dus van de jongens van TUAW. Ook je Windows- en Linux-vrienden kun je blij maken met deze tip want ook voor hen is er een versie van Levelator beschikbaar

Discussion

2 comments for “Levelator – goocheltruc voor podcasters”

 • http://fredscapes.nl Fred Zelders

  The Levelator is Inderdaad een handige tool en al meer dan 2 jaar in omloop In mijn post van 20070216 @ http://www.fredscapes.nl/2007/02/16.html#a1395 zie je Robert SCoble in gesprek met Doug Kaye. Doug is een podcaster van het eerste uur. Hij geeft uitleg.

  • http://www.helikon.nl Fons

   Ha, kan je nagaan!
   Ik had er echt nog nóóit van gehoord. Vind het wel een hele mooie one trick pony.

alt textalt textView Fons van den Berg's profile on LinkedIn

Translate

Categories

Hergebruik