// dit blog is verhuisd - lees verder op www.seegenius.nl/crazyones

Asides

Een schaap over de dam

Twitter en Wikipedia als wezenlijk onderdeel van het onderwijsprogramma, dat is wat men in Engeland van plan is te gaan doen aldus The Guardian. Leuk en aardig natuurlijk maar veel belangrijker is het feit dat deze voorstellen voortkomen uit een wens een veel minder dichtgetimmerd curriculum te hebben. Het framework dat onder de GCSE ligt is behoorlijk dichtgetimmerd. En dat maakt het moeilijk om vanuit de het onderwijs écht inhoudelijk te innoveren. Een herkenbaar probleem want in Nederland is de situatie niet veel beter. In de UK lijkt daar nu dus verandering in te gaan komen:

However, the draft plans will require children to master Twitter and Wikipedia and give teachers far more freedom to decide what youngsters should be concentrating on in classes.

The proposed curriculum, which would mark the biggest change to primary schooling in a decade, strips away hundreds of specifications about the scientific, geographical and historical knowledge pupils must accumulate before they are 11 to allow schools greater flexibility in what they teach.

It emphasises traditional areas of learning – including phonics, the chronology of history and mental arithmetic – but includes more modern media and web-based skills as well as a greater focus on environmental education.

Minister Plasterk, leest u mee?

Discussion

No comments for “Een schaap over de dam”

alt textalt textView Fons van den Berg's profile on LinkedIn

Translate

Categories

Hergebruik