// dit blog is verhuisd - lees verder op www.seegenius.nl/crazyones

EduTech

VisualHub discontinued

De wereld is vol leuke tooltjes en mooie, nuttige software … ook op de Mac (ach, vooral op de Mac eigenlijk). En hoewel ik het liefst zou schrijven over weer een prachtig stukje software, moet ik helaas melden dat een van mijn favoriete appjes aan het einde van zijn ontwikkeling is gekomen.

Tyler Loch van Techspansion heeft de virtuele stekker getrokken uit VisualHub en de haar kleine broertjes AudialHub en iSquint. Jammer, want een van mijn favoriete tools om (razendsnel) video van het ene formaat in het andere te krijgen. Op TUAW wordt de suggestie gedaan eens naar Handbrake te kijken om het gat te vullen dat VisualHub gaat achterlaten. Jaja, toekomende tijd, want Tyler laat in zijn afscheidsbericht weten dat VisualHub ook gewoon z’n ding blijft doen tenzij Apple iets hel geks gaat doen. Toch een geruststellende gedachte als ik binnenkort dat Handbrake eens ga testen.

Discussion

2 comments for “VisualHub discontinued”

 • http://web.me.com/planeten.paultje/ Planeten Paultje

  Op mijn school stonden we op het punt om voor zowel VisualHub als AudialHub site licenties aan te schaffen. Helaas zet TechSpansion de software niet in de Public Domain. Big Stonking DUH!

 • MicMac

       Inderdaad héél erg jammer, VisualHub was toch jarenlang het defacto programma om video te converteren, en zo langzamerhand wel heel mooi en compleet geworden. Je zult merken dat Handbrake een stuk minder kan.   
   
       Het ergste is dat, nadat Tylor Loch de stekker eruit heeft getrokken, je het programma niet meer opnieuw kunt installeren op een andere (of zoals in mijn geval, op een ‘schoongemaakte’) Mac, omdat je vroeger de optie kreeg om na installatie de noodzakelijke Extra’s te downloaden en te installeren, en dat nu niet meer gaat.

       Jammer, zónde en jammer! Mocht iemand die Extra’s dus nog ergens beschikbaar hebben, dan houd ik me warm aanbevolen, bij voorbaat HARTELIJK DANK! 

       MicMac 

alt textalt textView Fons van den Berg's profile on LinkedIn

Translate

Categories

Hergebruik