// dit blog is verhuisd - lees verder op www.seegenius.nl/crazyones

E-leren

iTunes U K-12

iTunes U K-12Gisteren was ik weer eens in een verloren uurtje een rondje door iTunes U aan het maken. Het was al weer een tijdje geleden dus toen ik ineens een aantal verwijzingen naar K-12-resources tegenkwam, was ik wel een beetje verbaasd en dacht weer eens iets gemist te hebben.

Niets bleek echter minder waar. Precies gisteren heeft Apple tijdens de NECC stilletjes deze po/vo-hoek van iTunes U gelanceerd. Dat dat stilletjes is gebeurd, heeft waarschijnlijk te maken met het gegeven dat er nog niet zoveel aanbod is. Uit nog niet heel veel staten is er content aangeleverd, maar de belofte is  goed. Kijk bijvoorbeeld naar de podcasts uit Arizona, daar zit al flink wat veel belovend materiaal tussen. Stel je voor dat heel veel scholen podcasts gaan maken met instructie, uitleg, animaties, gefilmdemproefjes, lesideeën en ga zo maar door. En stel je eens voor dat dat aanbod niet alleen werd vervaardigd door Amerikaanse docenten, maar ook doorhun Europese en (dus) Nederlandse collega’s.

in iTunes U K-12 staan overigens niet alleen podcasts met lesinhoud, maar ook de nodige podcasts ten behoeve van CPD (Continued Professional Development, docentprofessionalisering dus). En wie via Willem Karssenbergs verhaal het podcastboekje van Learninginhand.com heeft gedownload, had daarin al de suggestie kunnen lezen dat podcasts een hele eenvoudige en praktische manier kunnen zijn om aan professionele ontwikkeling te doen.

Podcasts zijn als leermiddel nog niet echt doorgedrongen in het onderwijs hier in Nederland, maar interesse is er zekker wel. De kans is vrij groot dat een aantal grote HO-instellingen colleges gaan podcasten en voor op de wat langere termijn zou een Nederlands iTunes U K-12-hoekje toch een heel mooi vooruitzicht zijn. Of zijn we daar nog lang niet aan toe?

Discussion

2 comments for “iTunes U K-12”

  • Joek van Montfort

    Maar nu Helikon de stilte verbroken heeft blijft Apple niet achter: http://www.apple.com/hotnews

  • http://www.helikon.nl Fons

    :-D
    Zo gaat dat he, je moet dergelijke grote bedrijven een beetje onder druk zetten.

alt textalt textView Fons van den Berg's profile on LinkedIn

Translate

Categories

Hergebruik