// dit blog is verhuisd - lees verder op www.seegenius.nl/crazyones

E-leren

Web 2.0 PotM: FlickrStorm

FlickrStorm logoHad ik deze maand al een Web 2.0 PotM gedaan? Anders is ‘ie vast voor volgende maand. Wie nog wel eens een presentatie in elkaar knutselt en dat ook nog eens volgens een beetje moderne inzichten probeert te doen die wil nog wel eens een mooi plaatje van Flickr halen. De ervaring leert dan al snel dat zoeken op Flickr soms een woud van weinig relevante resultaten oplevert. 

Dat probleem wordt een stuk minder als je FlickrStorm gebruikt. Deze website filtert alvast resultaten voor je en geeft je daarbij de mogelijkheid om alleen resultaten te tonen waaraan een (door jou geselecteerde) CreativeCommonslicentie is verbonden. Bijkomend voordeel is dat je veel meer resultaten te zien krijgt dan via een zoekactie op Flickr zelf. Afbeeldingen die je zou willen gebruiken kun je in een tray bewaren, zodat je rustig knt doorzoeken. Later kun je afbeeldingen uit je tray downloaden. Handig tooltje voor docenten dus ook.

Discussion

One comment for “Web 2.0 PotM: FlickrStorm”

  • http://karinwinters.wordpress.com Karin Winters

    Goeie Tip, Dank!!!

alt textalt textView Fons van den Berg's profile on LinkedIn

Translate

Categories

Hergebruik