// dit blog is verhuisd - lees verder op www.seegenius.nl/crazyones

E-leren

When you gotta go, you gotta go …

Al een paar keer zelf bij een Apple Centre … o nee, een Apple Premium Reseller verlekkerd met al die prachtige Macjes staan spelen? Twijfeldetwijfel. Of misschien heb je wel een collega die je met regelmaat vraagt hoe dat nu een beetje werkt, zo’n Mac. Switchers, je moet een beetje coulance met ze hebben. Het is ook niet niks om over te gaan naar een nieuwe computer en een nieuw OS. Het is een beetje als overstappen van een Opel Astra op een Spyker.

Gelukkig sta je niet meer alleen als het gaat om het wegnemen van al die twijfel over niet meer te openen documenten, randapparatuur die misschien wel niet meer werkt, een leven zonder Service Packs. It’s About Time Products introduceert It’s About Time to learn to Switch to Mac. Voor $29,95 kun je een eenvoudige video-introductie (in het Engels) op het werken met de Mac krijgen. Maar daar zijn er toch al genoeg van, da’s niet zo bijzonder toch? Klopt, althans … Het aardige aan IAT to Learn to Switch to Mac is dat de uitleg van een handeling op de Mac wordt vergezeld van een uitleg hoe iets in Windows werkt. Eerst wordt een bepaalde actie (bijvoorbeeld het veranderen van de bureaubladafbeelding) voorgedaan in Windows en vervolgens wordt dezelfde actie voorgedaan in Mac OS X. De belangrijkste switchersvragen worden op die manier vrij eenvoudig beantwoordt. Wat ik bovendien sterk vind aan deze oplossing is dat er bewust voor gekozen is om de programma’s niet centraal te stellen, maar de vaardigheid. Dus niet: Use iCal maar Use the Calendar application. Het lijkt triviaal, maar wie wat van de Mac wil leren, wilwaarschijnlijk eerst weten hoe iets heet en daarna pas hoe de tooltjes heten.

En als je het IATLSM dan toch hebt staan, kun je het ook gebruiken voor die andere collega’s die je kekke MacBook ook interessant zijn begonnen te vinden en die nodig over de streep getrokken moeten worden.

Discussion

No comments for “When you gotta go, you gotta go …”

alt textalt textView Fons van den Berg's profile on LinkedIn

Translate

Categories

Hergebruik